Navigate / search

Dimensiunea la plantare a puietilor de Paulownia Tomentosa

Planul de afaceri Paulownia

Garantia Paulownia Development

Comanda online Paulownia Tomentosa

DIMENSIUNEA LA PLANTARE A PUIETILOR DE PAULOWNIA TOMENTOSA

Unul din aspectele cele mai interesante in opinia investitorilor in acest domeniu il reprezinta inaltimea arbustilor Paulownia la momentul comercializarii si plantarii. Da, cu siguranta dimensiunea puietilor nu poate fi neglijata deoarece, pana la urma tocmai dimensiunea plantei mature si ritmul de crestere al acesteia sunt motivele, parghiile care stau la baza luarii deciziei fiecaruia de a infiinta o plantatie de Paulownia.

Ceea ce putini dintre voi stiti este insa faptul ca fiecare comerciant de plante are (majoritatea il si folosesc) acest as in maneca pe care il utilizeaza pentru a creste intr-un mod artificial dimensiunea PE INALTIME a plantei inainte de momentul vanzarii. Este un proces extrem de simplu, care difera din punct de vedere al termenului de obtinere a rezultatului de la specie la specie, dar care presupune aceeasi pasi de urmat: “inghesuirea” plantelor din ghivece, asigurarea unei concurente acerbe intre ele prin eliminarea frunzelor de la baza tulpinii. Fiecare arbust va incerca sa se inalte cautand lumina necesara procesului de fotosinteza, dezvoltand o tulpina tot mai inalta, insa verde, cruda, firava si va neglija DEZVOLTAREA RADACINII, care este pana la urma cel mai important aspect al puietilor de Paulownia Tomentosa. Este deosebit de important ca la momentul plantarii sa avem un puiet cu o radacina foarte bine dezvoltata si cu o tulpina lignifiata intr-o proportie cat mai mare.

Ritmul accelerat de crestere al acestor arbusti se datoreaza radacinii pivotante, care ajunge pana la 10-12 m adancime insa planta nu va avea capacitatea de a se dezvolta si creste independent decat din anul al doilea sau chiar al treilea.

Cele doua aspecte urmarite de noi in procesul de “iernare” a puietilor de Paulownia Tomentosa sunt:

  1. Plantarea unor arbusti gata lignifiati, cu radacini de hranire foarte bine dezvoltate care sa permita puietilor o hranire independenta inca dupa primul an de la plantare.
  2. Cresterea rezistentei plantei impotriva celor doi factori externi care ii pot dauna grav (temperaturile joase si vantul puternic) prin intarirea radacinii inca din etapa premergatoare momentului plantarii.

Leave a comment

name*

email* (not published)

website