Navigate / search

Comanda online Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei
Planul de afaceri Paulownia

Garantia Paulownia Development

“Intr-o perioada in care nevoia de lemn – atat pentru combustibil, cat si pentru cherestea – este in continua crestere, o solutie viabila este infiintarea de plantatii forestiere specializate, care sa raspunda precis acestor cereri.
Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei este o specie arboricola care cumuleaza doua conditii esentiale: are o crestere rapida si dezvolta un lemn valoros – in conditiile unei agrotehnici adecvate. Paulownia devine astfel o alternativa fezabila in Romania, fiind un arbore care, pe langa aspectul placut, impunator, realizeaza cresteri impresionante intr-o perioada de timp relativ scurta.
In acest sens, este demn de apreciat efortul celor de la Paulownia Development de a introduce – la o scara potential industriala – in sortimentul local de arbori cultivati in scopuri forestiere acest arbore inedit care si-a confirmat calitatile, punand la dispozitia doritorilor un material saditor certificat, de calitate superioara, ce asigura un bun start unei culturi de Paulownia pe terenuri ce asteapta, nefolosite…”

– ing. hort. Valentin Sebastian Dan
USAMV Cluj Napoca

Paulownia Development va ofera cateva sfaturi astfel incat sa obtineti un profit maxim in urma exploatarii plantatiei dumneavoastra de Paulownia.
Va recomandam sa incepeti afacerea dumneavoastra cu un teren de minim 1 ha, insa cu cat suprafata este mai mare cu atat va creste si rentabilitatea. In primul rand va trebui sa decideti care va fi scopul plantatiei, deoarece aceasta decizie influenteaza in mod direct modul in care vor fi plantati puietii de Paulownia.
PAULOWNIA DEVELOPMENT recomanda plantatia de Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei pentru cherestea si biomasa, sistem care presupune plantarea a 600 – 660 de puieti/ha . In cazul in care plantatia dvs este destinata exclusiv obtinerii de biomasa, in functie de forma de relief pe care o detineti se pot planta pana la 1600 de puieti/ha, insa aceasta varianta presupune o investitie de aproximativ 8000eur/ha.

Investitia pe care o veti face initial in cazul in care optati pentru plantarea Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei pentru cherestea si biomasa este de aproximativ 3.000 euro/ha, la care se mai adauga cheltuielile de arat si discuit diferite in functie de terenul detinut (forma, relief, existenta ape subterane la adancimi mai mici sau mai mari) si cheltuielile privind sistemul de irigatii.
Acesta din urma poate fi mai scump sau mai ieftin in functie de modalitatea aleasa de dumneavoastra (sistem de curgere pe santuri, prin picurare sau irigare mobila), dupa care urmeaza costurile de intretinere cuprinzand activitatile de irigare, fertilizare, taieri si indepartarea buruienilor, recoltarea si depozitarea.

Paulownia Development comercializeaza cea mai sigura specie de Paulownia tinand cont de conditiile meteo din tara noastra, si anume Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei. Pretul unei plante de Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei de aproximativ 30-40 cm este de 4 EUR.

Totodata, societatea noastra impadureste un ha de Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei pentru cherestea si biomasa (dupa parerea noastra cea mai profitabila optiune) si ofera garantia reusitei acestei plantatii la pretul de 3000 EUR/ha. In aceste conditii, singura implicare a investitorului consta in pregatirea terenului (arat si discuit) si in irigarea plantelor din abundenta in primele 8-10 saptamani. Obtinerea celor mai buni puieti certificati Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei precum si toate celelalte operatii constand in proiectarea planului de plantare, trasarea liniilor si executia straturilor, transport, manipulare si plantare a puietilor, fertilizarea solului prin asigurarea amestecului de ingrasaminte necesar fiecarei plante, operatiile de stropire impotriva daunatorilor atat individual, pe fiecare planta, cat si perimetral revin in sarcina Paulownia Development.

In situatia in care ati optat pentru aceasta varianta, respectand cele cateva reguli pe care le-am enumerat mai sus, profitul obtinut in urma taierii plantatiei este de-a dreptul impresionant. In luna august 2012, fabricile de mobila din Italia achizitionau cherestea de Paulownia la pretul de 700 eur/mc. Cifrele pe care le intalnim la bursele de lemn din Europa arata ca in functie de calitatea lemnului, provenienta sa (pana azi, aproape intreaga cantitate de cherestea de Paulownia se importa din China, UE percepand taxe majore la import) metrul cub de Paulownia se tranzactioneaza la preturi cuprinse intre 500 si 1000 eur.

In conditiile in care ati ales serviciile de plantare cu Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei oferite de Paulownia Development si a respectarii indicatiilor de irigare in primele 10 saptamani de la plantare, in urma taierii arborilor vom obtine un volum de cherestea de cea mai buna calitate de aprox 0.3 pana la 0.8 mc/planta, ceea ce ne asigura aproximativ 250 mc de cherestea Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei la hectar.
Aceasta cantitate de cherestea reprezinta doar 50% din materialul lemnos oferit de plantatia de Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei. Tot ceea ce ramane in urma decojirii trunchiului din care se obtine cheresteaua se foloseste la productia de biomasa.


Comanda acum puieti certificati Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei