Navigate / search

Comanda online Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei
Planul de afaceri Paulownia

Garantia Paulownia Development

“Plantatia de Paulownia se bucura in aceste vremuri de un interes in continua crestere pe intreg continentul european.
Daca in urma cu sute de ani chinezii plantau acest arbore aproape in totalitate in scop ornamental, defrisarile masive care au avut loc in ultimele doua decenii, dezvoltarea industriilor prelucratoare a lemnului, crestea cererii de cherestea, aparitia si dezvoltarea a tot mai multor centrale care folosesc biomasa pentru producerea energiei electrice precum si crestea accelerata a pretului lemnului transforma fiecare plantatie de Paulownia intr-o adevarata mina de aur pentru proprietarul sau.
Am cunoscut personal echipa Paulownia Development si o recomand cu caldura fiecarui potential investitor din Romania!”

– Gheri Roberto, administrator,
Ghery Vivai Piante, Italia

Datorita proprietatilor sale, arborele de Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei poate fi valorificat in totalitate.

LEMNUL

Procesarea lemnului de Paulownia este facilitata datorita unor proprietati greu de neglijat:

  • Se usuca rapid la aer (pierde 50% din umiditate in doar 48h lasat in aer liber, pe o suprafata uscata, ferit de ploaie)
  • Usor de prelucrat
  • Bustenii sunt usor de decojit
  • Buna izolare termica si electrica
  • Duritate, flexibilitate si rezistenta la rupere
  • Lemnul de Paulownia este cu 2/3 mai usor decat orice alt lemn comercial
  • Are o rezistenta mai mare decat lemnul de Balsa care pana recent a fost considerat ca avand cel mai bun raport rezistenta-greutate.
  • Poate fi sculptat cu usurinta, fiind utilizat de peste 1000 de ani pentru mobilier fin si instrumente muzicale.
  • Este un lemn rezistent nu numai la insecte dar si la degradare, ramanand stabil in timpul schimbarilor de umiditate.
  • Are o temperatura de aprindere de 1-2 ori mai mare fata de alte tipuri de lemn.

Rezultand o cherestea usor de prelucrat care nu se deformeaza in timp, aceasta poate fi folosita pentru o varietate de produse: obiecte de mobilier, cutii sau lazi, obtinandu-se cutii usoare, rezistente la daune, pana la ambarcatiuni si instrumente muzicale.
Lemnul de Paulownia este ideal pentru utilizarea in piese structurale datorita faptului ca nu se curbeaza in timp, este rezistent la putrezire si are o greutate foarte mica.
Are un continut scazut de apa si o conductivitate termica redusa, deci poate fi folosit cu succes ca si material izolator in sistemele de racire si de asemenea prezinta un risc minim pentru incendii.

BIOMASA

O alta optiune ar fi obtinerea de biomasa favorizata de cresterea rapida a copacului, rezultand cantitati mari intr-o perioada scurta de timp.
Biomasa reprezinta masa de substanțe biodegradabile raportată la o anumită unitate de suprafață.
In Romania interesul creste zi de zi pentru acest domeniu sustinut de autoritatile locale si de catre Uniune Europeana. Exista in tara noastra proiecte finalizate si autorizate pentru construirea centralelor energetice care folosesc biomasa, ale caror executii au inceput deja sau urmeaza a fi concretizate in perioada 2012-2015.

Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei se afla pe lista “plantelor energetice nonalimentare” sub codul 953 din agricultura, putandu-se infiinta culturi care mai apoi sa fie folosite avand scopul de biomasa pentru centrale energetice, pentru locuinte individuale, pentru obtinerea de energie electrica sau ca materie prima pentru producerea de peleti.

Frunzele copacului de Paulownia pot fi folosite in diferite scopuri, de la produse cosmetic e si medicinale pana la hrana pentru animale. Un copac de 10 ani poate furniza 28 kg furaj uscat.

Mierea obtinuta din florile de Paulownia poate fi comparata cu mierea de salcam, avand aceasi calitate, insa datorita proprietatilor pe care le au florile de Paulownia, mierea rezultata poate fi folosita pentru diferite boli respiratorii, imbunatatirea digestiei etc. O plantatie de un hectar de Paulownia poate produce 1.000 kg miere.

Copacul Paulownia este adeseori folosit ca arbore de perimetru, de aliniament sau de frontiera.
Recent Paulownia a capatat o mai mare atentie pentru proprietatile sale benefice asupra mediului si a devenit o solutie pentru problema defrisarilor la nivel mondial.

Daca plantati Paulownia in scop decorativ, acesta trebuie crescut si ingrijit intr-un alt mod, trebuie sa luati in considerare cresterea rapida si dimensiunile sale (20 m inaltime si un diametru de aproximativ 80 cm).


Comanda acum puieti certificati Paulownia, varietatea Tomentosa x Fortunei